Производителят на китарите "Гибсън" е пред фалит

Легендарният производител на китари „Гибсън“, чийто модели са сред любимите на Джон Ленън, Елвис Пресли, Слаш и много други световноизвестни музиканти, е изправен пред сериозни финансови проблеми. Според данните към момента компанията има дълг, възлизащ на 374 млн., който трябва да изплати до началото на август, пише БГНЕС.

За да се справи фирмата "Гибсън Брандс", която продава аудио системи както за професионалисти, така и за широката общественост, посрещна новия си финансов директор Бенсън Лу. Междувременно тя обяви и че е наела инвестиционната банка "Джефрис" за създаването на план за рефинансиране на дълга.

„Въпреки че музикалните ни инструменти и професионална аудио техника ни носят приходи и се разрастват, все още нивото ни на успех е твърде ниско в сравнение с онова, на което станахме свидетели преди няколко години", призна в свое изявление главният изпълнителен директор на "Гибсън" Хенри Юзкевич.

Той допълни че в момента компанията извършва цялостен преглед на бизнес стратегия си, като продължава да усъвършенства бизнеса си с аудиовизуалните продукти от марката „Филипс“, но и същевременно елиминира някои от слабо представящите се на пазара продукти. Юзкевич изрази още надежда, че новата стратегия да доведе до "най-добрите финансови резултати, които компанията е постигнала в историята си“ и то до края на през следващата година, а изплащането на дълга ще може да бъде изпълнено "в рамките на няколко години".

Коментари

Задължително поле