Прокуратурата е разпитала очевидци на трагедията в аквапарка в Приморско

Бургаската окръжна прокуратура разследва инцидента, при който младеж загина в аквапарк в Приморско.

"Под надзора на Окръжната прокуратура в Бургас, разследващи полицаи провеждат разследване по досъдебно производство, за настъпила смърт на младеж в аква-парк в Приморско, а именно затова че на 08.08.2019 г. около 15:13 ч. в гр. Приморско в аквапарк умишлено умъртвил С. Г. Г. – престъпление по чл. 115 от НК.", съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

В хода на започналото разследване е извършен първоначален оглед на местопроизшествието, назначени са съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за настъпилия тежък съставомерен резултат и комплексна техническа експертиза на водното съоръжение. Извършени са разпити на множество свидетели, включително и на очевидци на деянието, като предстои и провеждането на допълнителни разпити на свидетели. По случая се изготвя и фотоалбум на местопроизшествието.

Предмет на разследването ще бъде както законосъобразното функциониране на водното съоръжение, така и дали са налице данни за осъществени престъпления от общ характер от длъжностни лица, разрешили функционирането му и спрямо такива, работещи в същото.

Коментари

Задължително поле