Прокуратурата обвини четирима за отвличането на Адриан Златков

Столична градска прокуратура повдигна обвинение срещу четири човека за отвличането на Адриан Златков. В качеството на обвиняеми са привлечени Здравка Стефанова /35 г./, Ивайло Борисов-Ториното /34 г./, Мартин Марков /43 г./и Георги Джамбазов /37 г./

Досъдебното производство се води от 30 август 2017 г., а разследването се провежда от СДВР под наблюдението на СГП, съобщиха от прокуратурата в София.

На четиримата са повдигнати обвинения, за това, че в съучастие като помагачи са извършили престъпление по чл. 142 ал.2 ,т.1 и 2 вр. ал.1 вр. чл. 20 ал.4 от НК. Лицата са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори.

В рамките на утрешния ден СГП ще внесе в Софийски градски съд /СГС/ искане за налагане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Процесуално-следствените действия продължават с разпити на свидетели, претърсвания, изземвания и други.

С оглед етапа на досъдебното производството и събраните до момента доказателства кръгът на обвиняемите лица не се изчерпва само с изброените по-горе, посочват от СГП.

Значителна част от доказателствения материал е събран с активното сътрудничество на органите на МВР на Сърбия, както на сръбската прокуратура.

Към настоящия момент интересите на разследването не позволяват разкриването на каквато и да е допълнителна информация, се казва в съобщението. При събиране на нови доказателства, обосноваващи евентуални действия, насочени към реализиране на наказателна отговорност и по отношение на други лица, след разрешение от екипа наблюдаващи прокурори, ПРБ и МВР ще предоставят допълнителна информация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право