Прокуратурата повдигна обвинение на пиян шофьор, причинил смъртта на мъж и жена в Пловдив (снимки)

Окръжна прокуратура-Пловдив повдигна през уикенда обвинение срещу 26-годишния шофьор Любомир Трайков, който на 18 ноември (петък) около 1.20 часа през нощта причини със своето "Ауди" смъртта на двама души и нанесе телесни повреди на други двама след тежка катастрофа на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев".

Синът на собственика на фирма "Трайков Транс" е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на МПС в пияно състояние - престъпление по чл. 343 ал. 3 буква Б във връзка с ал. 4 във връзка с ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от НК. Предвиденото от закона наказание предвижда лишаване от свобода от 3 до 15 години, а ако инцидентът бъде класифициран като особено тежък случай то присъдата е от 5 до 20 години затвор.

Според разследващите Трайков-младши е седнал зад волана на аудито си с 0,65 промила алкохол, а освен това е карал с превишена скорост, като по неофициална информация тя е била над 100 км/час при разрешена от 50 км/час. Вследствие на бясната скорост се е стигнало до сблъсък с лек автомобил "Пежо 405", правещо ляв завой на кръстовището на бул. "Руски" с ул. "Ген. Данаил Николаев". 46-годишният водач на пежото и баща на 3 деца Атанас Василев и 44-годишната му колежка на предната седалка Виолета Стоянова са издъхнали на място, а 27-годишният му племенник Димитър и 23-годишната му приятелка са тежко ранени. Младата жена е в хеморагичен шок, с фрактура на черепа, счупени лицеви кости и големи поражения в областта на корема и таза и лекарите от КАИЛ се борят за живота й, но не дават големи надежди.

Любомир Трайков е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, считано от 9,50 ч. на 19 ноември (събота), когато му е било предявено обвинението в присъствието на адвокат. По лекарско предписание обвиняемият се намира в болнично заведение, където се охранява от служители на сектор "Арести" към Областна дирекция "Изпълнение на наказанията"-Пловдив. Предстои Окръжна прокуратура да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия, срещу когото в социалните мрежи тръгна петиция с искане за максимална ефективна присъда.

Коментари

Задължително поле