Протест блокира железопътната система в Македония за трети пореден ден

Снимка: Архив

Железопътният трафик в Македония вече трети ден е напълно блокиран заради протеста на служителите на Македонски железници, чиито синдикати искат решаване на проблема с изплащането на заплатите, съобщава македонското електронно издание А1 ON.

„Не се движат нито пътнически, нито товарни влакове“, информират от Железопътната гара в Скопие. От „Македонски железопътен транспорт АД“ сочат , че до края на работната седмица на служителите ще бъде изплатена втората част от заплатата за декември 2016, а до края на месеца и заплатата за януари 2017 година.

„Поради огромните проблеми, пред които са изправени цялостната железопътна система през миналата 2016 г., когато заради блокадите на железопътните линии в Гърция , „Македонски железопътен транспорт АД“ претърпя пряка загуба в размер от 5 милиона евро и в началото на тази година отново се сблъсква с определени финансови предизвикателства“, добавиха от там.

В течение на седмица в сътрудничество с правителството на Македония трябва да се финализира решението за дългосрочно решаване на ситуацията в железниците в Македония.

Коментари

Задължително поле