Професионален отбор игра контрола със затворници (СНИМКИ)

Руският професионален отбор ФК "Новосибирск" изигра историческа приятелска среща срещу осъдени престъпници. Двубоят се състоя в местния затвор срещу „Изправителна колония 2“ - включваща престъпници, които за първи път попадат зад решетките и са с общ режим. Срещата се игра под мотото "За хора, на които сега не им е лесно".

"Получихме предложението и веднага се съгласих - призна Игор Чугайнов, треньор на изпадналия в трета руска дивизия тим. - Взех 11 момчета и отидохме да се запознаем с осъдените, да ги опознаем и да поиграем футбол".

Преди контролата, отборът на ФК "Новосибирск" проведоха кратка екскурзия в затвора, посетиха майсторските класове на осъдените и дори пиха чай с тях.

Затворниците пък подариха дървен резбован ръчно изработен кораб на треньора Чугайнов, който дал съгласието си за нетрадиционната приятелска среща.

Двубоят бе от две полувремена по 15 минути. Въпреки малкото време, затворниците показаха добри възможности и дори успяха да вкарат почетен гол за загубата с 1:5.

"Опитът и професионалната подготовка на новосибирските футболисти дадоха резултат", каза след срещата Павел Юргаев, заместник-ръководител на „Изправителна колония 2“.

Игор Чугайнов награди всички затворници, взели участие в контролата. Всеки от тях получи топка и спортна екипировка. Както в професионалните срещи, така и в тази се стигна до размяна на фланелките. Професионалните футболисти раздадоха и куп автографи.

"Това беше невероятно изживяване, дори не сме си представяли, че ще можем да играем срещу истински отбор - заяви един от затворниците, взел дейно участие в мача. - Вярваме, че можем да решим проблемите си и след като излезем на свобода, а и да атакуваме руската Висша лига.“

Почти по същото време бившите руски национали Александър Кокорин и Павел Мамаев играха контрола между тимове на два затвора, която техният отбор спечели с 4:2. Двамата нападнаха и пребиха чиновник от Министерството на промишлеността и търговията на страната в кафене в центъра на Москва през октомври 2018 година. За провинението си Кокорин и Мамаев бяха осъдени на общо 35 месеца лишаване от свобода.

Коментари

Задължително поле