Проф. Анастас Герджиков: 60% от преподавателите в СУ искат да се ваксинират

Преподавателите, също като учителите, са във втората група за имунизация срещу коронавируса. В Софийския университет 60% от преподавателите искат да се ваксинират. Това обяви пред БТВ ректорът на СУ проф. Анастас Герджиков. Той уточни, че днес е договорено и масово тестване във висшите училища, каквото се прави в момента в училищата.

Според него Софийският университет се справя добре с дистанционното обучение, но в тази ситуация винаги ще има предпочитащи да учат присъствено и такива, които се страхуват и искат да учат онлайн. Упреците на рапъра Ицо Хазарта към здравния министър Костадин Ангелов той коментира така: "Приоритетност винаги има, примерно при ваксинирането, няма как да ваксинираме всички наведнъж. Същото е при отварянето - не може да отваряме наведнъж. Тези по-назад в списъка не означава, че са втора ръка хора".

Герджиков напомни, че във всички сфери на живота има хора, които работят качествено и такива, които не работят качествено, също и в рапа. "И в една от песните на Ицо Хазарта той показва, че и в неговата сфера е така - осмива рапъри, които според него не се справят добре", уточни професорът.

Коментари

Задължително поле