Проф. Иво Христов представи книгата си "Пред пепелището на нестаналото българско общество” в Търново

Депутатът Весела Лечева определи творбата като учебник по социална хирургия

Проф. Иво Христов представи книгата си "Пред пепелището на нестаналото българско общество" във Велико Търново. Тя се нареди в топ 10 на най-популярните издания на книжния пазар през последните месеци.

Депутатът от БСП Весела Лечева презентира творбата пред препълнената зала в старата столица като я определи като учебник по социална хирургия.

„Книгата не е точно социологическа. Естествено в нея има много анализи и данни, но не в това е силата и. Тя не е точно правна, въпреки неоспоримите юридически аргументи в нея. Не е и чисто политологична, въпреки, че политиката е основната тема. Тя е учебник по социална хирургия. Авторът с прецизен скалпел и много познания диагностицира днешното общество”, заяви Лечева.

Тя изтъкна, че творбата дава отговор на редица социално-значими проблеми.

„Сред тях са кризата на нашата цивилизация. От мигрантския поток до стесняването на средната класа в развитите държави.Авторът разглежда появата на партийни лозунги. Прогнозира съвременния български книжен национализъм като заявява причината-„неграмотно, но вярно усещане, че сме в периферията на европейския център”. Проф. Христов показва генезиса на процесите след 10 ноември 1989 г. и разкрива геостратегическите и историческите причини за прехода ни”, обобщи Весела Лечева.

Народният представител определи стила на автора, който на достъпен език обяснява сложни обществени въпроси и трансформации, а изводите му са подкрепени от сериозни факти и изследвания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони