Прощалното писмо на Валевска е към мъжа й, семейството няма достъп до него, погребаха я

Смъртта на олимпийската шампионка по волейбол Оливейра Валевска трогна света. Тя бе погребана на гробището Bosque da Esperança само от близки приятели и семейството й. Валевска почина в четвъртък на 43-годишна възраст в Сао Пауло.

Приятелят от детството й Рафаел Алвес говори с журналисти за трудния момент, през който преминават, и каза, че вярва в работата на полицията, за да разбере какво наистина се е случило. "Ние вярваме в разследването и ще знаем какво стои зад всичко това. Никой, ако реши да направи това, не избира смъртта по ненужна причина", каза Рафаел, който добави, че нито той, нито семейството й имало достъп до прощалното писмо, което тя написала на съпруга си Рикардо Александър Мендес. То се разследва от полицията“, подчерта той.

Приятелят й от детството обяви, че вероятно и натискът към нея в социалните мрежи е оказал влияние, тъй като винаги е излагала различни проекти в социалните медии като автобиографията си и подкаст, който е подготваяла. 

Рафаел Алвес, който познава Валевска от 30 години, каза, че тя винаги е била щастлив човек и затова не е лесно да се справи със загубата. „Мисля, че едно от най-трудните неща за приемане в този момент е, защото тя беше човек, пълен с планове. Имаше натоварен график. Получих съобщение в WhatsApp от нея, на което нямах време да отговоря и на което никога няма да мога да отговоря. Чудех се в кой ден ще отида в Сао Пауло, защото щяхме да имаме срещи, за да говорим за проекти, бъдеще и да говорим точно за този нов преход, който тя предприе като лидер, за нейните постижения и победи, но за съжаление няма да е възможно”, оплака се той.

Рафаел Алвес също благодари на пресата и за привързаността на феновете не само в Бразилия, но и от различни части на света, но повтори, че семейството трябва да се пази в момента, тъй като това е много деликатен момент. Това е много тъжен момент, момент на прераждане. Но просто трябва да ви благодаря за обичта“, заяви той, цитиран от otempo.com.br. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена