Министър Младен Маринов: Продължава издирването на Стоян Зайков, разширяваме периметъра на претърсване

Възстановка отбелязва 180 години от откриването на Взаимно училище във Велико Търново

Ивет Лалова мечтае да бъде майка

ВАС отмени Становище за екологична оценка на министъра на околната среда и водите за изменение на общия устройствен план на Община Приморско

Българка пледира виновна в Ню Йорк по обвинения в пране на пари от корупция в Мозамбик

Дара Екимова: Имам нещо много повече от гадже Сбъднах една от мечтите си - да пея с татко, казва дъщерята на Дими от "Сленг"

Израел и Хамас постигнаха споразумение за прекратяване на огъня за 6 месеца

Въоръжена група прекъсна главен водопровод в Триполи

Младен Маринов: Изяснява се каква е причината за нападението с нож срещу 16-годишно момче

Десислава Танева: Около 70 хил. дка земи са с поражения от градушки, в момента действа държавна помощ за компенсиране на напълно пропаднали площи

Германия е изхарчила рекордните 23 млрд. евро за интегрирането на мигрантите през 2018 г.

Икономист: Не е възможно да има обща минимална европейска заплата

Изтребители не се купуват на Черен петък Каракачанов единствен се осмели да каже, че асансьорните маневри за Ф-16 са прекалено скъпи за България

Какво е депресия по български?

Психо профил на десния либерал: Гонят ме, мамо, руснаци

Той мрази шевици, калпаци, самодиви и нестинари. Иронизира Вазов, осмива църква и попове. Не всички обаче. Отиде ли в Париж, търчи да се снима пред “Нотр Дам”. И е първи страдалец, когато гори. Бори се с чалгата, тя е музика за простолюдието. Харесва Ицо Хазарта, който не прави музика за простолюдието. Понякога слуша метъл, който хич не е за простолюдието. Турското робство му бърка в червата. Според него категорично няма такова. Как го доказва? С чорбаджийските къщи и богатите българи през Възраждането. Отказва да мисли какво се е случвало преди тях. По-интересното е, че се уповава на шевици и калпаци – чорбаджиийски. Но нали ги мразеше? Нищо. Когато трябва ги отрича, когато не – не.

Ако допусне, че под турска власт не е имало радост и съжителство, а истински гнет, трябва да признае, че войната от 1878 г. е освободителна. Но щом го признае, следва да отчете руснаците за освободители.

Най-страшното нещо на света е да бъдат освободители, следователно – не е имало гнет. Е, малко може да е имало. Но Левски, Раковски и Иво Инджев са казали, че който ни освободи, той ще ни зароби. Изричани ли са тези думи от революционерите, не са ли, значение няма. Важното е Ивайло да ги споменава.

Агенти? Той е против ДС, иска лустрация, счита цялата българска клетост за производна на ДС и агентите й. Е, не всички. Ивайло, Сашо 11 и други говорят срещу Путин. Искат Демократична България, следователно са добри. А, да, някой от тях твърдят, че граф Игнатиев е обесил Левски – значи са свестни. Значи, че графът наистина е обесил Левски.

На 9 май той празнува Ден на Европа. Реално нищо не празнува, шефът все така го мачка, хладилникът – празен. Но много държи да подчертае, че почита Европа, не СССР. Ако почете СССР, значи трябва да признае руснаците за победители – гранде катастрофа. За да не са победители, на 9 май пуска във “Фейсбук” статус на Асен Генов. Какво му пречи и Ден на Европа да уважава, и Ден на победата – не знае. Най пък не знае защо му е важно всички да са известени за размислите му.

Ако все пак руснаците са победители във Втората световна война, станали са благодарение на американци и англичани. Сталин е лош, пратил е самолети тайно да бомбардират България.

Чърчил ги праща явно, но няма проблем – Сталин е диктатор, Чърчил е демократ. Освен това Сталин е избил хиляди руснаци. Чърчил, Рузвелт и предците им не са, те просто са били колонизатори. Да избиваш руснаци като диктатор е лошо, да избиваш туземци като колонизатор не е. Даже и бомбата на Хирошима не е толкова лоша, понеже американците отдавна се извиниха. Американците не пишат Локо София. Те убиват 100 000, раняват 500 000 и разболяват десетина милиона, но пък се извиняват. “Казахме сори, окей е, нали?”

Най-лош е Путин, знае се. Той даже, като се замисли човек, ни праща бежанци. Но, о, Боже, бежанците са добри. Важно е да бъдат приети, да бъдат спасени. Но те не искат да се спасяват в България, искат във Франция и Германия. Нищо – ще ги спасяваме у нас. Всеки, който ги гони, е ксенофоб. Къде да се заселят? В провинцията, разбира се, при селяците.

В София? Не става, пренаселен е, ще дишат фини прахови частици. Ние сме за зелена градска среда и мразим перките на графа, който обеси Левски.

Гейове, травестити, транс и интер сексуални трябва да се подкрепят. Също и роми. Детето ми обаче не бива да се жени за такива. Що? Щото така.

“Мачкай, Кобра”, “Мачкай Гришо” – това е дебилен национализъм. Феновете им са простаци. Само “Ливърпул”! Феновете им са велики!

Дечица в пояси и яморлуци е кич – гадно, грозно, патреотарско. Дечица с пистолет, въоръжени от Паоло Кортези, е прекрасно – защото той не е патреотар. И е антикомунист. И католик. И италианец.

Путин по едно време ни прати Гундяев, патриарх. Не сме религиозни, но щом е на Путин човек – долу! Не сме религиозни, обаче папата – горе! Много мил човек е Франциск, спира при хората, стиска ръце. И Бойко се спира, стиска ръце – долу!

Бойко, Путин, Сталин и Гундяев са диктатори!

Костов не е. “Лукойл” е пазарна икономика.

Важното е да се чете с разбиране – на Костов мемоарите.

Подкрепяме пазарната икономика. И централно отпусканите грантове. Бойко прави с данъците ни каквото си иска. Брюксел не прави каквото си иска.

Пеевски е лош. Сатана. Американците, които купиха марките му цигари, не са. Доган е човек на руснаците. Като се снима с американския посланик, не е човек на американците.

Норвежката стратегия е добра. Добра е, защото комунисти, руснаци и фенове на Бойко са против нея. Бяхме с Бойко, сбъркахме. Лукарски е лош заради трика, Радан не е.

Фенове на Бойко са стадо. Червените бабички миришат. Ние не сме стадо. Ние сме за Трайчо, Радан и Стефан. Цецо има апартаменти.

Но Юлия Берберян няма, понеже не помним.

И да помним, дъщерите й са от Демократична България. Онова срещу нея бе активно мероприятие, срещу Цецо не е. Следователно техните апартаменти са добри, на Цецо – лоши.

Когато журналист се слага на Пееф, е лошо. Когато се слага на Христо Иванов – будна гражданска позиция. Лозан Панов е прав, когато съгреши дори, но не сме комунисти и религиозни.

Добре е “Америка за България” и Сорос да дават пари. Лошо е руснаците да дават. Който взема от първите е независим, вторите са подлоги. На простия народ все Сорос му е виновен. На нас не винаги Путин. И Пеевски е.

След правосъдна реформа хладилникът ни ще се напълни. Връзката е пряка. Капитализмът е хубав, защото е обратното на комунизъм. Връзката е пряка.

Голяма е диктатурата при Бойко, така е. Цял ден пиша във фейса за нея.

Някакви путинофили всеки ден хвалят Русия. Обсесии. Ние всеки ден пишем срещу Русия. Не е обсесия.

Демократична България може да си стои на 3%, но това е защото много прост народ населява територията – не чете Дайнов и Смилов.

Толкова много сиво вещество има в тях и нас, че косите ни посивяват не от старост, а мозък.

Животът, дет’ се вика, наистина попремина. Кога бяхме пионерчета, кога скачахме по площадите… Скоро и внуци ще имаме, но оправия все няма. Няма, защото комунисти и руснаци възпитаха тази държава. Аз съм роден в средата на комунизма, ама не са ме възпитали. Различен съм.

Аз съм български десен либерал. Същият от началото на текста. Ако искате да разберете има ли друго в главата ми, прочете го пак.

От glasove.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (32)

 1. Също така имаме монопол върху мисленето. Изречение се започва с „Ние мислещите“ 🙂

 2. Макар и шеговито казано, въобще не е смешно. Защото същите тези зелени десни либерали по всякакъв начин се домогват до властта и тежко ни, ако я вземат.

 3. Що за текст е този? Памфлет ли е, фейлетон ли е или редовната българска подигравка с всичко около мен, защото АЗ СЪМ ВЪРХЪТ, А ОСТАНАЛИТЕ СА ГЛУПАЦИ? Не знам ЩО Е ЛИБЕРАЛИЗЪМ и потърсих в Уикипедия. КОЕ ОТ СЛЕДНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ Е ЛОШО? Според мен МОРАЛЪТ е несъвместим с българския манталитет – БЪЛГАРИНЪТ НЯМА МОРАЛ.
  Либерализмът е политическа и МОРАЛНА !!!!!!! философия, основана на свобода и равни права. Либералите възприемат широк спектър от възгледи в зависимост от тяхното разбиране за тези принципи, но като цяло подкрепят ограничено управление, индивидуални права (включително граждански права и човешки права), капитализъм (свободни пазари), демокрация, секуларизъм, равенство между половете, расово равенство, интернационализъм , свобода на словото, свобода на пресата и свобода на религията.

 4. НЕ разбирам какво общо има либерализмът с русофилството и русофобията и с българската простотия, която извира от цитатите в този текст (не знам как се нарича това „произведение“ на човешкия ум). Де е Киро на кирия? Защо управляващите са „десни либерали“? И лошо ли е ако са? Объркан българин: 45 години назад и 50 години встрани от света.

 5. НЕ разбирам какво общо има либерализмът с русофилството и русофобията и с българската простотия, която извира от цитатите в този текст (не знам как се нарича това „произведение“ на човешкия ум). Де е Киро на кирия? Защо управляващите са „десни либерали“? И лошо ли е ако са? Объркан българин: 45 години назад и 50 години встрани от света.

 6. НЕ разбирам какво общо има либерализмът с русофилството и русофобията и с българската про-сто-ти-я, която извира от цитатите в този текст (не знам как се нарича това „произведение“ на човешкия ум). Де е Киро на кирия? Защо управляващите са „десни либерали“? И лошо ли е ако са? Объркан българин: 45 години назад и 50 години встрани от света.

 7. Поразсмя ме написаното, но пък го намирам за верно. Можеше и малко по-късичко и стегнато да е, но и така става. А онези които го плюят, вероятно виждат в написаното себе си. Често такива коментират без въобще да разбират защо то правят. Просто от любов към плюенето и отричането.

 8. Хубав портрет! Нацелил си точно! Щом патриотът по-горе така се е запенил, значи се е разпознал.

 9. От реакциите към въпроса ми разбирам, че опозицията е против либерализма. Ето какво е обратното:
  Неограничено управление (тоталитаризъм), против граждански, човешки права, против капитализъм и свободни пазари (т.е. руски тоталитаризъм и планова икономика).

 10. божидар михайлов-Ти гледай тебе да не те подгонят руснаците,че прошка няма да има!Колкото и да се молиш и оправдаваш-ще гризнеш дървото до край!Като видях,че в заглавието пише“руснаците“викам си“Няма начин онова л.а.й.н.о да не коментира!“И ето-най-отгоре тъпият русофоб подхваща любимата си тема!Всъщност този изрод не е спрял да се гаври с руското!Толкова злобен,омразен боклук като бож.михайлов-Не може да има!!!

 11. Дейба т-ъп-ото ти говно. Попитах въпрос, бе дивак мухлясал! Кви руснаци, бе дрисък. Става въпрос за либерализма. Сега разбирам, че той е обратното на руския фашизъм. Затова така ви бърка в задниците либерализма.

 12. Русоф-илите са От реакциите към въпроса ми разбирам, че опозицията е против либерализма. Ето какво е обратното:
  Неограничено управление (тоталитаризъм), против граждански, човешки права, против капитализъм и свободни пазари (т.е. руски тоталитаризъм и планова икономика). Против демо-кра-ция и ра-венс-тво м/у пол-овете (мъжът има право да пре-бие жена си – сега така е в Русия), против расово равенство (т.е. диск-римин-ация), против свобода на слов-ото, прес-ата и религията.

 13. ТО ТАКА БЕШЕ 45 ГОДИНИ, БЕ ЦЪРВУЛИ. Ами казах ви – ВИКАЙТЕ ПУТИН ДА НАЗНАЧИ БЪЛГАРСКИ Пилат Понтийски да управлява Народна република Задунайска мангалска колония.

 14. Приравняването на русофили и гербери е интересно, признавам. Но е дълбоко погрешно. Поклонът в посока Пеевски не е изненадващ. А най-неразбираемото е защо някой е хабил време да посвещава толкова обширен материал на една шепа хора, които са повече от маргинално малцинство и от които нищо не зависи.

 15. Умни, красиви и пръдливи,
  са булгарски тролове
  недораэвити..

  И поради това,
  дае честита тяхната
  съдба…

  УРААА

  1. Добре, че все още е демокрация и има избори, та да има такива текстове….

 16. Текстът не е лош, а най-важното е, че с леко намигане казва сериозни истини.

 17. Браво! Продължавай в същия дух, робски наследнико, ти и сега си роб, но трябва да има и такива, за да се вижда разликата между робите и свободните.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.