Пускат на търг общински имоти в Ямбол

В изоставената преди 28 г. сграда са предвидени десет апартамента

Бивша конна база пустее от деситилетия

Жилищен блок зарязан преди 28 години

В Ямбол пускат на търг общински имоти, от които два запустели. Общината търси инвеститор за жилищен блок, чийто строеж е бил прекъснат преди 28 години. Става дума за пет етажна кооперация в комплекс "Христо Ботев" 2, която е оставена на груб строеж. В сградата има общо 10 апартамента.

Търси се инвеститор и за изграждане на спортен обект върху бившата конна база на „Ормана“, която пустее от десетилетия.  Базата граничи с предприятие "Агрохимическо обслужване".

За жилища е предназначението на незастроени общински имоти. Четири от тях са в комплекс „Златен рог“. Един имот е на ул. „Битоля“, в близост до Ритейл парк. Предлагат се и незастроени парцели на улиците „Крайречна“, „Боровец“, „Видин“, „Огоста“ и „Охрид“.

За всички тези обекти, Община Ямбол е насрочила за 23 октомври търг за продажба.

За комплексно жилищно строителство и обществено обслужване ще бъдат пуснати за продажба два имота в ж.к. „Бенковски“, а за търговия, услуги и производствено- складова дейност, ще има имот в „Индустриална зона“.

 Общината продава също вилни места в селищно образувание „Кринчовица“ и в местностите „Под язовира“, „Стари лозя“ и „Кайнашки баир“.

Чрез търга с тайно наддаване се търсят инвеститори и за няколко общински имота на ул. „Жеко Андреев“, до Етнографския комплекс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони