Пуснаха болна врачка измамница под домашен арест

Неграмотната Румяна подлъгала лековерна варненка, че ще й развали любовна магия

31-годишна жителка на Игнатиево, обвинена в имотна измама, бе пусната от Варненския окръжен съд под домашен арест, след като обжалва наложеното й от районните магистрати задържане под стража.

От 15 до 22 април Румяна Г. прибрала златни накити и скъпи вещи от лековерна млада варненка срещу обещанието да й развали любовната магия. Врачката успешно заблуждавала момичето цяла седмица, въпреки че е неграмотна. До момента тя има път влезли в сила присъди, основно за кражби, но е била реабилитирана.

Защитата й посочи, че е епилептичка, има две деца, за които трябва да се грижи, а и клиентката сама е потърсила услугите й. Няма риск обвиняемата да се укрие, както и доказателства, че може да извърши друго престъпление, прецени Варненският окръжен съд и измени мярката за неотклонение на Румяна от "задържане под стража" в "домашен арест".

Спазването й ще се контролира с електронно устройство. Ако бъде осъдена за имотна измама, врачката може да получи до 6 г. лишаване от свобода. Определението на окръжните магистрати е окончателно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини