Пуснаха шофьора, прегазил младеж на пътя, срещу 1000 лева гаранция

Окръжната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на шофьора на ТИР, който в нощта срещу понеделник прегазил 22-годишен младеж и избягал от местопроизшествието.

По случая бе проведено незабавно разследване на криминалисти от ОД на МВР в старата столица и СДВР. Съвместните действия са  координирани от ГД „Национална полиция“, а извършителят бе разкрит за броени часове. Водачът В.С. от Елена, който живее във Варна бе арестуван. Той е привлечен като обвиняем, но е пуснат от килията, като му е наложена мярка за неотклонение парична гаранция от 1000 лева.

В ранните часове на 14 август на телефон 112 e подаден сигнал, че на главен път Варна-София, в района на газ-станция на западния изход на Велико Търново, е забелязано  безжизнено тяло на млад мъж. Пристигналите на място екипи установили самоличността на починалия. Оказало се, че това е Йоан С., който от известно време е пребивавал в приюта за сираци във великотърновското село Леденик. Установено било, че младежът е починал след пътен инцидент, от който шофьорът е избягал.

"С цел изясняване на вида на моторното превозно средство и водача му, причинил тежката катастрофа, веднага бяха предприети действия по преглеждане на записите от камерите на близките бензиностанции, както и прецизна проверка на превозните средства, преминали в участъка от пътя по време на трагичното произшествие. Изградена бе версията, че възможният причинител на тежкия инцидент е водач на товарен автомобил, потвърдена и от категоричното заключение на извършената аутопсия, според което превозното средство, ударило жертвата, е товарен автомобил", обясниха от ОД на МВР във Велико Търново. Последвала организация на оперативни и разследващи от криминалните сектори на ОДМВР и районното управление в старата столица за установяване на превозното средство и виновния водач.

"В хода на предприетите действия, със съдействието на Главна дирекция Национална полиция, се включиха и криминалисти на СДВР. В резултат на съвместните усилия, товарният автомобил "МАН" бе локализиран на територията на столицата. Водачът В.С. / 45 г./ от Варна бе задържан", допълниха от полицията.

Шофьорът е направил пълни самопризнания.

Наложена му е и забрана за напускане пределите на България. Временно е отнето свидетелството за управление на МПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право