Путин: Среща с Доналд Тръмп би била полезна

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че негова евентуална бъдеща среща с американския лидер Доналд Тръмп може да бъде конструктивна. Путин каза това в интервю, излъчено късно снощи по руската държавна телевизия, предаде БНР.

В интервюто руският президент определи американския си колега като човек, който вниква в дълбочина в нещата, умее да слуша и да реагира на аргументите на събеседника. Путин каза още, че руската страна е готова за подобна среща, ако вътрешнополитическата обстановка в Съединените щати позволи това. По повод на множеството критики по адрес на Доналд Тръмп, Владимир Путин напомни, че американският президент изпълнява предизборната си програма.

"Може по различен начин да се отнасяме към решенията, които се приемат в Съединените щати, включително от президента. Може да се критикува. Наистина има много неща, които заслужават критика. Има обаче едно обстоятелство, за което вече съм говорил. Тръмп изпълнява обещанията си, дадени по време на предизборната кампания."

Телевизионният водещ вметна, че едно от неизпълнените предизборни обещания на Тръмп е подобряването на отношенията с Русия, на което Владимир Путин отговори така:

"Едно от обещанията е да се подобрят руско-американските отношения. Надявам се и това да стане. Във всеки случай ние сме готови за това. Мисля, че топката е в полето на американците", каза руският президент Владимир Путин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа