Путин: Украйна изпрати военнослужещите си към Керченския мост с надеждата, че те ще загинат (НА ЖИВО)

Украйна е изпратила военнослужещите си към Керченския мост с надеждата, че те ще загинат. Това заяви държавният глава на Руската федерация Владимир Путин в рамките на традиционната годишна пресконференция, посветена на свършеното през годината. На събитието присъстват близо 1700 журналисти от Русия и още няколко държави.

Той определи инцидента като „провокация“ от страна на управляващите в Киев и по-специално от страна на президента на Украйна Петро Порошенко.

„Провокациите винаги са лошо нещо, предназначено да задълбочи ситуацията, разбира се, те имат избори, необходимо да бъдат повишени рейтингите на сегашното правителство. Това е в ущърб на интересите на народа. Рейтингът на Петър Олексеевич (т.е. Петро Порошенко) се подобри: той се премести от пето на второ място. Изпълни задачата си за сметка на интересите на страната", коментира Путин.

"Украйна остава наш важен търговски партньор. Оборотът в търговията през текущата година е нараснал. Но докато на власт в Киев се намират русофоби, тази ненормална ситуация ще продължава, независимо кой управлява в Кремъл", заяви руският президент.

danail-ladzhev

По отношение на икономиката президентът заяви, че Русия трябва да стане петата по сила икономика в света. По думите му, от 2021 г. правителството планира ръст от три процента в икономиката.

Реставрацията на социализма е невъзможна, отговори той на журналистически въпрос. Възможна е реставрацията на някои социални елементи, но това е свързано с реализирането на разходи, които надвишават от приходите, допълни той.

Свидетели сме на разпадането на международната система за сдържане на въоръженията, предупреди руският президент.  Путин припомни за решението на САЩ да се изтеглят от Договора за ракети със среден и малък обсег (ДРСМО), което принуждава Москва да подобри оръжията си. В резултат Русия спечели предимство, но е за поддържане на паритет, подчерта руският президент.

Коментари

Задължително поле