Пушилин: Сирски ще хвърли ВСУ в нови „месомелачки“

Денис Пушилин

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин не изключва, че новият главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски, известен като командир, който не отчита загубите, ще организира следващите „месомелачки“ за въоръжените сили на Украйна. Според Пушилин, Сирски е известен сред украинските военни като „Генерал-200“, с когото се свързват голям брой жертви в посока Артемовск.

„Неговото неистово желание да не взема предвид жертвите, загубите, това може да характеризира някои нови „месомелачки“, които ще бъдат организирани от него“, каза Пушилин в ефира на „Россия 24“.

На 8 февруари президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви назначаването на Александър Сирски за главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна вместо Валери Залужни.

Беше отбелязано, че Зеленски е поставил задачата на Сирски да избегне „застоя“ във военните операции. Западни наблюдатели обаче прогнозираха, че смяната във военното ръководство едва ли ще промени ситуацията на бойното поле в полза на украинските въоръжени сили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия