На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

„Трансформации“-те на Благой Иванов

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 20 април 2018

Пълна ревизия на Онкодиспансера в Пловдив поискаха общински съветници

За пълна ревизия на Комплексния онкологичен център (КОЦ) в Пловдив и предоставяне на общинските съветници на данните за финансовото му състояние през последните 3 години – печалба, задължения, работна заплата на персонала, настоява групата на ПП “Съюз за Пловдив” в местния парламент в града под тепетата. Поводът е внесеното от ресорния зам.-кмет Розалин Петков предложение за освобождаване на управителя на КОЦ д-р Красимир Вальов, което ще бъде гласувано на следващата сесия на ОбС на 24 ноември.

“Няколко управители на КОЦ бяха сменени през последните години, без да бъдат посочени причините за тези рокади, като последният случай бе през юни 2015 г. с д-р Калин Калинов. “В нито един от случаите на кадрови промени в ОбС не са предоставени резултати от ревизии в КОЦ и дали изобщо такива са правени. Не е ясно кой в община Пловдив и как контролира провеждането на обществени поръчки и доставките на лекарства в Онкодиспансера. В общинските здравни заведения липсва постоянен контрол и това е основният проблем, за да няма съмнения за компромиси със здравето на хората и за източване на пари от Здравната каса по клинични пътеки”, твърди председателят на групата на “Съюз за Пловдив” в ОбС Дани Каназирева. Тя припомни, че доскоро КОЦ е бил първенец сред общинските дружества по балансова печалба от рекордните 2-3 млн.лв. годишно, а финансовите резултати са силно занижени, но липсва анализ откъде идва тази огромна разлика.

Старейшините от “Съюз за Пловдив” се очаква да подкрепят смяната на д-р Красимир Вальов, за да не се допусне отнемане на лиценза и закриване на Онкодиспансера, чиито услуги ползват пациенти от цяла Южна България. Това заплаши министър д-р Петър Москов след проверките на Изпълнителна агенция “Медицински одит” и изнесени в медиите случаи на сгрешени диагнози и порочни практики.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.