На 17 декември 2018 да почерпят

Дидо от Д2 е големият победител във Фермата Съединение

Пет станаха жертвите на стрелеца от Страсбург

Невена Коканова открива Димитър Маринов преди Спилбърг Грандамата на българското кино е първата учителка на звездата от холивудския фаворит „Зелена книга“

Звезден финал на „Фермата“, Дидо от Д2 и Ваня отвяха Росица и Роман 

Порошенко: Няма да се удължава военното положение в Украйна, освен в случай на нападение от Русия

Медицински хеликоптер се разби в Португалия, четирима души загинаха

Льо Пен бие Макрон на президентски избори Сондаж отреди на крайнодясната лидерка 27% от гласовете

Гъста мъгла отменя полети в Холандия

Миле Китич слуша Фики в дома си

Катар има намерения да увеличи дяловото си участие в Дойче Банк

Израелци искат анексия на част от Западния бряг Депутати и министри се включиха в демонстрация на заселници

Каракачанов дава на съд за клевета бившия шеф на дирекция „Българско гражданство“ Катя Матева 

БНБ съветва: Банките да затегнат кредитните условия Предупреждават, че при вдигане на лихвите ще се увеличат лошите заеми

Поръчваме по интернет стоки от столични пазари Планира се ремонт на Женския пазар и първият пазар изцяло за български стоки

Първите седем блока вече са готови Над 1000 апартамента са включени в санирането

Един от първите санирани блокове в Търговище е на ул.”Бенковски”, в центъра на града.

1 067 са апартаментите в жилищни блокове в Търговище, които са обхванати по Националната програма за саниране на многофамилните сгради. Първите седем жилищни блока вече са завършени. Други три са в напреднал процес или пред приключване на обектите. В още три многофамилни жилищни сгради са започнати дейностите по обновяване, но все още има два блока, чиито проекти не са внесени за одобрение или са върнати за коригиране, съобщиха от Общината.

В процес на работа или пред завършване са 3 блока в града.
В процес на работа или пред завършване са 3 блока в града.

За общо 15 обекта от тази фаза на националната на програма в Търговище са предвидени 13,2 млн. лв. Изпълнителите са избрани след обществени поръчки, като Общината заложи правилото, че една фирма има право да участва само за една позиция, за да не се застъпва и бави работата, като се търси качество на изпълнение.

Дейностите по санирането в Търговище стартираха през 2017 г. по независещи от местната администрация причини, тъй като се наложи повторна обществена поръчка заради централни корекции на референтните стойности по националната програма, което удължи финализирането на избора на изпълнители за всеки от обектите.

В Търговище има 28 сдружения на собственици по Националната програма за многофамилни жилищни сгради. От 2016 г. 4 сдружения чакат сключване на договор с Българската банка за развитие.

По обявената процедура за саниране на жилищни сгради по ОП „Региони в растеж” (ОПРР) в общината са регистрирани 5 сдружения. До момента никое от тях не е подало заявление за интерес и финансова помощ в общинската администрация. Срокът за това е 23 май, припомнят от кметството, но уточняват, че това може да бъде направено и догодина, когато отново се отвори прием.

По ОПРР се очаква да се финансират мерки за енергийна ефективност на тухлени жилищни блокове (масивни по указание), проектирани преди април 1999 г., както и на блокове, строени по индустриален способ (панели, пакето-повдигащи и др.), но до 35 жилищни апартамента.

Възможностите за финансиране на програмата ще станат ясни през следващата година на национално ниво.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.