Първи залп към Моуриньо

Първи залп бе отправен към уволнения от "Манчестър Юнайтед" треньор Жозе Моуриньо. Неговият временен заместник Оле Гунар Солскяер определи стила на тима, който бе изповядван под ръководството на португалеца като тъп.

„Юнайтед“ задължително трябва да атакува - каза норвежецът. - Това е основата, около която този клуб е изграден, а не както беше досега с тъпия стил на квадратите в средата на терена и пасовете назад".

След уволнението на Моуриньо "червените дяволи" са в подем при Солскяер. Тимът записа шест поредни успеха. Нещо, което до този момент не бе постигано от нов наставник.

Не само Специалния обаче го отнесе. "Юнайтед" нападна Английската Федерация заради предстоящия сблъсък с "Арсенал" за ФА Къп. Съгласно разпоредбите на турнира, от "Олд Трафорд" трябва да получат 15% от пропуските за двубоя на 60-хилядния "Емиратс". Това прави около 9000 места. От "Арсенал" обаче ще предоставят само 5233 билета.

"Разпределението е такова с цел безопасност за зрителите", обосноваха се от "Арсенал".

От федерацията заявиха, че тимът не нарушава правилата. Това обаче вбеси "Юнайтед", които нарекоха действията на своите колеги "смешни".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят