"Пътна полиция" с мерки за повишаване на безопасността на движението заради образуването на сутрешни мъгли

Снимка: МВР, архив

Предвид образуването на сутрешни мъгли в низините, водещи до намалена видимост, са предприети допълнителни превантивни мерки за повишаване на безопасността на движението по главните пътни артерии на обслужваната територия. Участъците с намалена видимост са сигнализирани със съответното знаково стопанство, указващо намаляване на скоростта. Това съобщиха от пресслужбата на ОДМВР-София.

В часовете със силно намалена видимост, в уязвимите участъци на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, се осигуряват допълнителни екипи на „Пътна полиция“, които следят трафика, регулират движението и подпомагат водачите при необходимост. Патрулните автомобили са с постоянно включени лайтбарове като предупредителен сигнал за опасна ситуация и заостряне вниманието на водачите за движение с повишена концентрация.

С цел ограничаване на предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия ОДМВР-София апелира към водачите на моторни превозни средства да спазват въведените ограничения и да се движат със скорост, съобразена с метеорологичните условия.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България