Работодателите на среща с Борисов в Министерски съвет

Повече от час в Министерски съвет продължа срещата на бизнеса с представители на правителството по актуални теми, свързани с политиката по доходите и отпадането на клас прослужено време, предаде репортер на „Труд“. Представители на четирите национално представени работодателски организации – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Българска стопанска камара (БСК), Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) и Българска търговско промишлена палата (БТПП), сред които Евгени Иванов (изпълнителен директор на КРИБ) и Васил Велев (председател на УС на АИКБ) влязоха на среща с премиера Бойко Борисов в 11,00 часа. По непотвърдена информация в срещата участва и финансовият министър Владислав Горанов.

Повече от 30 журналисти чакат в Министерски съвет за официална информация от срещата, която продължава и в момента.

Както „Труд“ писа, вицепремиерът Валери Симеонов първоначално подкрепи исканията на бизнеса „класът“ да отпадне, като дори посочи, че това е остатък от социализма. След него премиерът Бойков Борисов обаче го поправи, като след среща със синдикатите от КНСБ и КТ „Подпрепа“ обяви, че промени не са на дневен ред, а Валери Симеонов дори се извини публично.

От своя страна синдикатите заплашиха с протести, ако добавката бъде премахната.

Очаквайте подробности!

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Бизнесноменклатурата е гладна. Стопява се наследството на партийните принцове.
    Изхода е неуморен труд за претворяване решенията на бизнесдругарите в дела.
    Ама няма кой да си труди вече щото хората са заети в далечни държави за реални пари – без класове, бонуси, купони атрактивно и мотивираща възнаграждение. Но са далече за пари.

  2. Аз не се съмнявам че Винету е гъвкав .И този път ще го докаже. вчера е казал нещо ама това си е за вчера. Днес вече може да каже друго.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.