Разкриха виновника за гафа на Оскарите

Сайтът  TMZ разкри кой е виновникът за гафа с „Оскар“-ите – това е чиновникът Брайън Кълинън от одиторската фирма „Прайс Уотърхаус Купър“.

По данни на портала, през цялата церемония въпросният господин „туитвал като луд“, докато в същото време е трябвало да подготви плика за Уорън Бийти, който да обяви името на най-добрия филм, спечелил „Оскар“.

Кълинън е трябвало да прибере плика с името на Ема Стоун, снимала се в „La La Land“, и да предаде на Бийти плика с името на най-добрия филм – „Лунна светлина“.

Но чиновникът се разсеял от туитовете и снимките, които си правел със знаменитостите зад завесата, вместо да се съсредоточи над задълженията си. В крайна сметка това довело до объркването на пликовете.

Интересното в случая е, че виновникът е премахнал от своя акаунт в Туитър всички изпратени от него снимки от церемонията. Останала само тази с Ема Стоун с получената статуетка за най-добра актриса. Но според TMZ точно по това време чиновникът е трябвало да подготви плика за Уорън Бийти и за следващата категория – най-добър филм.

От компанията „Прайс Уотърхаус Купър“ официално се извиниха за инцидента и го отдадоха на човешки фактор. Сайтът TMZ припомни, че в края на церемонията, когато трябваше да се обяви най-добрия филм, по погрешка беше анонсирана лентата „La La Land“ за победител в тази категория, вместо „Лунна светлина“ – истинският призьор.

Източник: БНР

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.