Разлог се утвърждава като туристическа дестинация, отчитат ръст от 16% на нощувките

Община Разлот се утвърждава като предпочитана туристическа дестинация, това сочат данните за нощувки за миналата година, каза кметът Красимир Герчев.

376 536 са нощувките за 2019 г. в хотели и къщи за гости на община Разлог, което реално представлява ръст от 16 % спрямо 2018 г. и над 40 % спрямо 2017 г. Данните са поредно доказателство, че община Разлог се позиционира все по-добре на туристическата карта и се превръща в една от най-предпочитаните дестинации, а фактът, че най-много нощувки има през месеците август и декември, само потвърждава увеличаването на туристите в региона през цялата година.

Със своите минерални извори и възможности за спа почивка с. Баня се развива изключително добре като туристическа дестинация и местните жители се радват на целогодишен туристопоток.

Община Разлог ще полага и занапред максимални усилия да подкрепи туристическия бранш и да развие още туристическите възможности на района, каза още кметът Герчев, който следващата седмица ще има среща с министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя ще обиколи района и ще говори с кмета и местния бизнес за бъдещето на туризма в Разлог.

Коментари

Задължително поле