Ранената полицайка – фен на “Левски”

Без виновен за първото футболно убийство

На 20 април 2018 да почерпят

Лекар, обвинен за смъртта на поп певеца Принс, ще плати 30 000 долара глоба

Изявление на президента Румен Радев след заседание на КСНС на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки“

Корнелия Нинова: Предложих в модернизацията на армията да се включат Българската отбранителна индустрия и бизнеса

Прессекретариатът на президента срещу Цветан Цветанов: Прокарвал ли е Радев становище срещу НАТО на КСНС

Министър Красимир Каракачанов: Очакваме над 130 млн. лева за отбрана до 2019 г.

Пентагонът: Сирийското правителство запазва ограничена възможност за химическо нападение в бъдеще

Пази ни армия без хора и техника Войникът получава по-ниска заплата от шофьор в градския транспорт

Иракчанка опита да влезе в Румъния с чужд британски паспорт, закупен в България

Пишат как се започва бизнес Въвеждат електронни обществени поръчки

Министър Ангелкова: Това лято очакваме значителен растеж на чуждестранните туристи

ЦСКА в кубчето на Рубик

Мутри изнудили баба да пренася кокаин Банда от 7 врачани вече е зад решетките, един от тях бил беглец от правосъдието

Разрешиха на КАТ да не се обозначава (обзор)

Знак Е24 остава пред полицейските камери най-малко още един месец.

165 депутати гласуваха за отпадане на табелата Е24 преди камерите

Поправката влиза в сила най-рано след месец

Катаджиите вече няма да са задължени да се обозначават преди местата за контрол по пътищата. Тази поправка в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) бе гласувана вчера от 168 депутати. Нито един от присъстващите в пленарната зала не беше против, а едва 26-ма народни представители се въздържаха. Гласуването бе на първо четене.

За да влезе в сила това правило, то трябва да бъде прието и на второ четене, след което да се публикува в „Държавен вестник”. После вътрешният министър Валентин Радев следва да подпише поправка в наредба за използване на Автоматизирани технически средства (АТСС), която също да излезе в „Държавен вестник”. Така цялата процедура може да продължи още 1 месец. През това време поставянето на знак Е24 пред местата за контрол на скоростта остава задължително.

Съмнително е дали гласуваната поправка ще промени черната статистика на жертвите от автомобилни катастрофите, смятат експерти по пътната безопасност. Крайно време е депутатите да премахнат не знака пред камерите, а текстът от чл. 20 в ЗДвП. Той регламентира вездесъщата „несъобразена скорост” и точно тя, а не превишената скорост, е главната причина за над 40 % от убитите и ранените при катастрофи (виж таблицата). Този термин в ЗДвП освобождава от отговорност за катастрофите предимно т.нар. стопани на пътя – чиновниците от Агенция „Пътища”, които отговарят за републиканската пътна мрежа и колегите им в общинските служби. У нас от десетилетгия няма осъдени длъжностни лица за дупки, изтрита пешеходна пътека, паднал знак или липсваща мантинела, станали причина за смъртта на шофьори и пътници.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. правилно са решили. Сега да утроят каерите. Несъгласните да бъдат трепани от джигити.

  2. Абсолютно правилно. Защо джигитите трябва да бъдат предупреждавани, че им проверка ? Зада намалят за момент и после отново газ до ламарината. Само че задължително комуникацията между полицай и водач, трябва да става пред видео камера. Ама това не се харесва на милиционерчетата.

  3. Държавата отново работи срещу поданниците , които плащат данъци. Няма хубави пътища, повечето коли, пръдливи, гнили таратайки, включително автобуси и камиони. Продават се книжки като билети от ДЛ. Никакъв контрол от страна на полицаите, нехаят, а искат заплати без работа. Глобите не се събират своевременно. Независимата Съдебна Власт не работи от години. И с табели и без табели, все тая, нали другарите депутати взеха едни заплати , веднаж за въвеждането, сега за премахването им ? И така до края на света…

  4. Защо да ги махат табелите, така и така сме похарчили народна пара, нека да позволят на полицаите да снимат и без табели.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.