Разследват медицинска сестра, обрала труп

Мародерството е извършено в болницата във Велико Търново

Разследват медицинска сестра от областната болница във Велико Търново обрала труп. Дръзката кражба е от края на февруари тази година. Оказва се, че на починал мъж в урологията е задигната дебитна карта, от която са източени 1200 лева. Основен заподозрян от следствието, прокуратурата и роднините на покойника е медицинска сестра.

Установено е, че едната дебитна карта на пациента е изчезнала. ПИН кодът бил записан при личните му документи.

Семейството на починалия подало сигнал до банката и полицията за кражба. Въпреки блокирането на дебитната карта, от нея е изтеглена солидна сума. Подозренията на близките водят до медицинска сестра от урологията.

Портмонето на собственика било в болничната стая. Разследващите стигнали до медицинската сестра Мария Семова, която е засечена от камерите на банкомат да тегли пари от картата на починалия в два поредни дни. Пред следователи Семова заявила, че пациентът й предоставил картата с пин кода, за да й услужи с пари, които й трябвали.

От управата на болницата излязоха с писмена позиция, в която се казва, че при доказване на вина от съда, служителката ще бъде дисциплинарно уволнена. Окръжната прокуратура е прехвърлила разследването на Районната във Велико Търново по компетентност.

Образуваното досъдебно производство е за кражба. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до една година или поправителен труд.

Репортер на "Труд" се свърза със съпругата на починалия пациент. Силвия Енчева от еленското село Каменари разказа, че съпругът й Кемал Мехмедов е издъхнал в отделението по Урология на болницата във Велико Търново на 25 февруари тази година. 42-годишният мъж е починал от белодробна емболия.

"Не съм се виждала с въпросната медицинска сестра. Не я познавам, но това, което е дръзнала да направи е непростимо. Месеци наред продължи разследването. Сега тя била излязла в отпуск. Дано да има справедливост", коментира Енчева.

За покъртителният случай разказа и Десислава Вачева от Елена, която е близка на покойния мъж. Тя е категорична, че на провинилата се медицинска сестра трябва да се потърси строга наказателна отговорност.

Коментари

Задължително поле