Разследват пак подписите менте на Христо Иванов

Подписите под заповедите не са на Христо Иванов, категорични са експертите.

След нови показания на свидетели

Прокуратурата публикува два от фалшифицираните документи

Бившият министър твърди, че са негови

Делото за фалшивите подписи на бившия правосъден Христо Иванов е възобновено след нови показания на свидетели. То се води от Софийска градска прокуратура (СГП) и с нейно разрешение бяха публикувани документи с ментетата, както и протоколи от разпити.

Досъдебното производство е образувано на 15 септември 2015 г. срещу неизвестен извършител за съставяне на неистински официални документи. Сигналът за фалшивите подписи е подаден от сдружение "План Б" до бившия главен прокурор Сотир Цацаров. Оттогава самият Христо Иванов твърди, че подписите под заповедите са негови, а и нито една от тях не е била обжалвана.

Публикуваните днес заповеди са за прекратяване на служебни правоотношения с двама души- единият, който преминава на друга длъжност, а с другия – в срок на изпитване. Била е направена комплексна експертиза, която сочи, че подписите не са на Христо Иванов. Делото обаче било спряно на 3 август 2017 г., тъй като не разкрит извършителя. 

Възобновяването след получаването на новите данни е от 26 април и по случая ще бъдат привикани за подробни разпити и нови свидетели, сред които и длъжностни лица от правосъдното министерство от времето на Христо Иванов -  заместник-министри, началник-кабинет и други. Ще се вземат образци и от техните подписи, обясниха от СГП.

Коментари

Задължително поле