Разстреляха съпругa на „Мис България“ (обзор)

Наталия Гуркова разбра за екзекуцията в София

Четвърто убийство в РЮА

Съпругът на “Мис България 1998” Наталия Гуркова бе разстрелян показно в Южна Африка. Джордже Михалевич, който се занимава с търговия с диаманти, е гръмнат с два куршума в понеделник вечерта, писаха медиите в РЮА. Съпругата му Наталия Гуркова в този момент била в България и разбрала за екзекуцията днес.

43-годишният бизнесмен е застигнат от смъртоносните куршуми на светофар в град Бедфордвю, недалеч от Йоханесбург. Според очевидци Михалевич шофирал синьо “Порше Панамера”, след като се прибирал от обяд в ресторант. Той спрял на светофара и тогава до него се доближил мотор “Кавазаки” с двама мъже на него. Те извадили оръжие и стреляли по страничното стъкло на колата. “След това той е продължил да кара колата си още 100 метра, излязъл е и е паднал на земята”, разказа капитан Андре де Жардероще от местната полиция. Първоначално от полицията отказваха да назоват името на жертвата, тъй като близките му все още не бяха уведомени за смъртта й. По-късно местни журналисти написаха в туитър, че убитият е Джордже Михалевич. Черногорецът управлява няколко фирми, които се занимават с бизнес с диаманти в Африка - “Sandton Gold”, “Diamond Exchange” и “Salon Prive”. Според сайта на една от компаниите, освен диаманти, тя изкупува и злато и други бижута.

Бизнесменът е известен в Южна Африка и като Джордж Холивуд, заради светските му изяви. Той от години живее със семейството си в Йоханесбург. От местната полиция отказаха да назоват по какви версии се работи за разстрела, тъй като разследването все още продължавало. Според местната разследваа журналистка Манди Уинър, Михалевич бил приятел с друг известен бизнесмен от региона Крис Куремитис, известен като Господин Големия, който също бил застрелян преди време. Според Уинър приживе съпругът на Наталия Гуркова е твърдял пред нея, че бизнесът му е чист и законен. Журналистката твърди още, че това е четвъртото убийство на гражданин на бившите югославски републики в Южна Африка през последните месеци.

 

Миската и бизнесменът с 15-годишен брак

Наталия Гуркова и Джордже Михалевич са заедно от 15 години. Двамата имат две деца – момиче и момче. През януари тази година двойката отпразнувала годишнината си в Дубай, където се запознали и влюбили. Преди около два месеца Наталия Гуркова се върнала в България. За кратко с нея бил и съпругът й. За последно двамата били засечени в средата на септември при откриването на нощен клуб в София. Миската изпаднала в шок, когато научила трагичната новина, казаха нейни познати.

Коментари

Задължително поле