Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт срещу 24-годишен мъж за грабежи

Пловдивската Районна прокуратура внесе днес в съда обвинителен акт срещу 24-годишния Влади Я. за това, че на 4 октомври 2016 г. в условията на продължавано престъпление е отнел чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои, като за целта е употребил сила - престъпление по чл.198 ал.1 във връзка с чл.26 ал. 1 от НК. Около 4 часа сутринта на 4 октомври 2016 г. обвиняемият Влади Я. нападнал в гръб непозната жена, която се движела по бул. "Шести септември" в Пловдив. Той издърпал дамската й чанта с пари, ключове и други вещи, след което избягал.

На същата дата около 6,55 часа обвиняемият забелязал друга непозната жена, която се движела сама по бул. "Руски". Той се приближил към нея, блъснал я в гръб, издърпал дамската й чанта с пари и лични вещи и избягал.

По делото са иззети записи от охранителни камери, проследяващи движението на една от пострадалите жени по Главната улица. От изготвената техническа експертиза се установява, че през целия маршрут зад нея се е движел млад мъж, който бил разпознат като обвиняемия Влади Я. По-късно кадри били публикувани в онлайн-медии и обвиняемия отново е бил разпознат като извършител на грабежите. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони