Ревнив готвач уби любимата си заради скрит есемес

Калина и Васил живеели заедно, мислели за сватба.

Кошмарно престъпление в софийския квартал „Банишора“

Младият мъж до последно твърди, че не помни какво се е случило

Двамата се канели да се оженят

Влюбен готвач жестоко удушава голямата си любов, за да не я дели с други, както смята той.  Убиецът е само на 23 г., а жертвата – на 25. Двамата имат връзка от няколко месеца, живеят заедно, мислят за сватба. Резултата от връзката им обаче е погубеният живот на двама млади хора – Калина остава завинаги на 25, а любимият й ще търка наровете дълги години.

На 16 януари 2019 г. привечер един баща получава есемес. Той е от сина му Васил и гласи, че се кани да се самоубие. „Тати, снощи бях на силни обезболяващи и като се прибрахме с Калина, пихме уиски. Скарахме се и не помня повече, не знам къде се намирам, събудих се и я видях мъртва и посиняла, явно съм я убил, много те обичам, благодаря ти за всичко, завещавам ти моето Ауди и искам да го направиш, както аз желаех, обичам те и сбогом и на моя живот, не ми се лежи по затворите“, пише в съобщението.

Полиция блокира бл. 28 в кв. “Банишора” на 16 януари 2019 г. вечерта.

Притеснен, бащата набира тел. 112. Сигналът е подаден около 18 часа. На адреса в бл. 28 в софийския кв. „Банишора“ след минути е изпратена линейка, пристига и полиция. Оказва се обаче, че никой не отваря апартамента, чиято метална врата е заключена. Извикана е пожарна, която успява да я разбие. Когато лекари и полицаи влизат вътре, заварват потресаваща гледка. Калина Симова е мъртва, цялата е в кръв със следи от побой. Медиците, които се озовават първи, признават, че младата жена е убита и то по изключително жесток начин. Калина е била блъскана, ритана, душена. Жертвата е била насилвана анално до тежки увреждания и разкъсвания, по-късно експертите ще установят, че това е станало, докато не е била в съзнание. В резултата на аутопсията става ясно, че убиецът е блокирал с едната си ръка устата и носа на жертвата, а с другата е притискал шията й,  упражнявайки натиск с тялото си върху гръдния й кош и корема й, обездвижвайки ги.

Униформените заварват и Васил в жилището. 23-годишният мъж твърди, че няма спомен за това какво се е случило. Казва на лекарите, че е пил уиски и успокоителни. Признава също, че е правил опит за самоубийство с въздушна пушка, но без успех. Медиците все пак го транспортират до Пирогов, където се оказва, че има само повърхностни наранявания. Двамата се запознават през септември 2018 г., Калина е с 2 г. по-голяма от него. Свързва ги общата любов към зимните спортове. Красивата млада жена е бил известно време и модел на „Ивет моделс“, но след това започва да работи по специалността си като счетоводител. Васил, който е от Русе, работи от две години като готвач в столичен ресторант.

Любовта им пламва от пръв поглед и не след дълго двамата заживяват заедно в апартамента на родителите й в кв. „Банишора“. Васил обаче проявявал силна ревност спрямо приятелката си. Проверява съобщения в телефона й и в социалните мрежи, а когато не са заедно непрекъснато й звъни. Най-много се вбесява от общуването й с други мъже, вижда във всеки от тях потенциален любовник.  Между двамата имало проблеми и от финансово естество, тъй като младата жена сама плащала разходите по домакинството. Поради лабилния си характер, по време на спорове с приятелката си, Васил избухвал, викал, плачел. Всичко това довело до желанието на Калина да прекрати връзката си с него. Той, на свой ред, го усещал.

Отчуждаването на Калина го накарало да потърси нейна близка приятелка. Два дни преди убийството той обяснил на момичето, че не иска връзката им с Калина да прекрати. Споделил на приятелката й, че иска да си купи лек автомобил и да изчезне, тъй като не би могъл да преживее раздялата с приятелката си. Същия ден Васил обсъдил отношенията и с любимата си. Младата жена му обяснила, че ще се опита да възвърне чувствата си към него, ако той „се държи като възрастен“. 

През цялото време на кратката им връзка двамата обаче изглеждали влюбени и щастливи. Младата жена непрестанно поства техни селфита в социалните мрежи, общи са дори профилните им снимки във Фейсбук. По нищо не личи и, че ще последва трагедията, при която Калина ще бъде убита брутално от Васил. Последните два месеца са изключително щастливи за Калина. На 5 декември м. г. тя завършва Висше училище по застраховане и финанси и най-накрая се дипломира.

Двамата прекарват и първата си Коледа заедно, а Калина публикува снимка на коледната трапеза, споделяйки колко е хубаво да си си у дома. На 28 декември Калина празнува рождения си ден, по този повод двамата с приятеля й заминават за Банско, където прекарват няколко дни. Съседите не са чували разправии, няма и подавани сигнали за насилие. Родителите на Калина и Васил също са разпитани и са заявили, че не знаят между тях да е имало проблеми. Според техни познати, дори се канели скоро да се оженят. До трагедията в нощта на 15 срещу 16 януари се стига, след като Калина отказва да покаже на Васил есемес, който е получила преди минути. Това й коства живота.

Два пъти правил опити за самоубийство

Смениха доживотната му присъда с 20 г. затвор

Васил твърдеше пред съда, че нищо не помни от нощта на трагедията.

20 години ще лежи в затвора убиецът Васил Василев, след като ВКС отмени присъдата му на двете предходни инстанции – доживотен затвор. Висшите магистрати са отчели това, че килърът не е осъждан, млад е, работи. Според свидетели той не е бил агресивен, познатите му го описват като добър човек. Адвокатът му се опита да намали още наказанието, като в жалба твърдеше, че причина за смъртта на жертвата Калина Симова е т.нар. еротична асфикция, а не умишлено умъртвяване. Не е ясно обаче защо килърът не се е обадил веднага на Спешна помощ, а е чакал почти 18 часа, преди да се свърже дори с баща си. Магистратите приеха твърдението на прокуратурата, че убийството е умишлено и извършено с особена жестокост. Васил е психически здрав и може да носи отговорност за действията си, твърдят експерти. Той обаче има 2 опита за самоубийство. Вторият е след смъртта на Калина, а първият е през 2015 г., когато се е разделил с друга приятелка в Дания. След инцидента има срещи с психолози, но не е приемал лекарства. Решението на ВКС е окончателно. Убиецът ще трябва и да плати на родителите на Калина по 250 000 лв. кръвнина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право