Революционно: Спират парите на съветниците в СОС за участие в бордове

На заседание на 28 март ще актуализират заплатите

Спираме възнагражденията на съветници за участие в Надзорните съвети на общинските специализирани органи, съобщи председателят на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров.

Това ще стане с промяна на Правилника за организация и работа на Специализирания общински приватизационен фонд, Правилника за дейността на Столичната общинска агенция за приватизация и Правилника за организацията и дейността на Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия на Столичната община, информира още Петров.

Причините са, че членовете на съветите получават възнаграждение за сметка на бюджета на Столична община (СО), на основата на утвърдена с бюджета на СО за календарната година план-сметка. Досега от всички 61 общински съветници 31 са получавали като членове в надзорните органи допълнително заплащане, което е възлизало - от 2015-а до 2019 г. на 134 хил. лв. месечно, а от 2019 г. на 95 хил. лв. месечно.

На предстоящото заседание на СОС на 28 март по предложение на почти всички политически групи в градския парламент, ще се направи актуализация на заплатите на кмета Терзиев, общинските съветници и районните кметове. Причината е, че те не са променяни от 10 години, а това е период, в който се отчита значително повишение на цените на стоките и услугите, обясни още Петров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони