На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

Опожариха дома и машините на арендатор в село Неделково

Редят 60 оригинални творби на фестивала на китайската култура в Търново Проявата се организира за първи път

С прожекции на филми стартира Фестивалът на китайската култура във Велико Търново. Официалното откриване на събитието ще се състои на 28 май от 10,30 часа в Институт „Конфуций” при ВТУ „Св. Св.Кирил и Методий“. По-късно ще бъдат наградени победителите в Деветия национален конкурс „България и Китай – древни и уникални цивилизации”. Това обяви директорът на института доц. Искра Мандова.

„Вечерта от 18,00 часа в галерия „Борис Денев” ще бъде представена изложбата „Огледало на цивилизациите”. Експозицията включва 60 творби – свитъци с калиграфски изображения и традиционна китайска живопис – на 12 автори, сред които е и основният портретист на Мао Дзедун“, допълни доц.Мандова.

На 29 май от 11,00 часа в парк Марно поле ще отворят работилници за китайски занаяти, ще има демонстрации на бойни изкуства, както и приготвяне на традиционни китайски ястия. Същия ден от 18,30 ч. в МДТ „Константин Кисимов” ще започне тържествен концерт, посветен на 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай. В програмата освен професионални изпълнители ще се включат възпитаници на ДГ „Соня” и ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, където 120 ученици от I и II клас изучават китайски език. На сцената ще излязат още представители на СУ „Васил Левски” от Русе, които изучават китайски като първи чужд език, както и на частната софийска гимназия „Евлоги и Христо Георгиеви” с интензивно изучаване на китайси език.

Фестивалът е част от Културния календар на града. Организира се от Община Велико Търново, Институт „Конфуций” и Пекинския университет за езици и култура. Инициатор на събитието е общинският съветник Нейко Генчев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.