Режимът на Рийз Уидърспуун: Слабея със зелено смути

Минаха 17 г. от излизането на комедията „Професия блондинка“ (2001 г.), а Рийз Уидърспуун все така изглежда на 17.

Тайната на свежия тен и стройното й тяло се крие в един вълшебен еликсир – смутито „Зелено сияние“. Както и в това, че всеки ден намира време за поне 2 часа тренировки, с които изразходва минимум 600 калории. В същото време внимава с количествата на храната.

Носителката на „Оскар“ за „Да извървиш пътя“ (2005) е и продуцент, и майка на 3 деца, така че не й остава много време да се върти из кухнята. И въпреки това, като истинска южнячка, обича да готви. Всеизвестно е, че Уидърспуун е луда по сладкото. Тя е майстор на маслените бисквити. На бисквитите е посветила и част от книгата си, която ще излезе през септември. По думите й „Уиски в чаша за чай“ съдържа „всичко, което като южнячка съм научила за любовта, живота и печенето на бисквити.“

Но не мислете, че Рийз по цял ден я кара на вафли, пасти и пици. Актрисата се храни с екологично чиста храна, а поничките, сладкишите и шоколадите, които си позволява, са в минимални количества и направени само от най-чисти и диетични продукти. Уидърспуун балансира въглехидратните „прегрешения“ с много салати, зеленчуци, бобови храни и ограничено количество пълнозърнести тестени изделия. Любимата й закуска е вегетариански омлет с две чаши кафе с кокосово мляко. А едно от храненията й за деня е смутито „Зелено сияние“ - от спанак, салата и плодове. Хидратира се редовно не само с вода, но и със сок от кокосов орех, който е богат на калий.

Това, което дребната блондинка никога не си позволява, е да спазва класическа диета - режим, който ограничава определена хранителна група, като Аткинсовата диета, примерно, и при който има бързо сваляне на килограми. Ефектът на йо-йо е гарантиран, а Рийз не би искала да изпадне в подобна ситуация. Затова спортува здраво.

„Обичам да тичам. Правя около час джогинг сутрин, а следобед ходя на фитнес с приятелки. Така хем обменяме клюки и си споделяме, хем отслабваме. Не е лесно човек да говори, докато пъхти на пътеката, колелото или степера, обаче ние сме майсторици,“ споделя русокосата сладурана. Кардио упражнения 6 дни седмично по 30 минути е задължителният минимум, поставен от личния й треньор. Към тях допълнително вървят упражненията за сила.

Вероятно здравословните й навици не по-малко от добрите гени, са причината на 42 г. Рийз Уидърспуун да изглежда като сестра на 18-годишната си дъщеря Ава и 14-годишния си син Дийкън и 5-годишния Тенеси.

 

Тайните на Рийз:

61-31. Спортува много, за да може да се храни, без да пълнее.

Едночасов крос всяка сутрин.

Фитнес: 4-6 дни в седмицата 30-минутно кардио упражнения за сила.

Йога за баланс - 4 пъти седмично.

2. Внимава какво яде. Не се тъпче и не си позволява да компенсира емоционален дефицит с ядене.

3. Храни се с качествени, витаминозни храни, в това число смутита и мляко от кокосов орех.

4. Яде по малко, но редовно - 3 основни хранения и две мини закуски (половин ябълка с 3-4 сурови бадема).

5. Категорично е против диетите, при които рязко се отслабва, защото те предизвикват йо-йо ефект.

 

Рецепта

Смути „Зелено сияние“

61-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b5Продукти:

2 чаши вода, една купа пресен спанак и една връзка салата или маруля, сока на половин лимон, 3-4 стръка селъри, банан, круша и ябълка. По няколко стръка зелен кориандър и магданоз (по желание).

Начин на приготвяне:

1. Смилате в блендера спанака и салатата с две чаши вода, докато станат на фин нектар.

2. Добавяте стръковете селъри, ябълката, крушата и подправките (ако слагате такива) и отново смилате.

3. Последно разбивате банана и лимоновия сок.

Най-добре е да се консумира, докато е прясно, но може да издържи два дни в хладилника.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл