Рекордно участие на над 1000 млади предприемачи в "ТФ Фест 2017" в Пловдив

Над 1000 гимназисти и студенти се събраха в Пловдив за участие в Международния панаир на учебните предприятия "Млад предприемач". На форума "ТФ Фест 2017" в Международния панаир се представят 130 тренировъчни фирми от България, Белгия, Румъния, Сърбия и Черна гора.

"Това е рекорд в 20-годишната история на "ТФ Фест", заяви Дария Маврудиева, директор на Центъра на учебно-тренировъчните фирми, организатор на проявата. Тя е одобрена от Европейската комисия и посочена за добра практика за обучение в предприемачество и развиване на креативността.

"Учaстниците са с 200 повече от 2016 г., а отборите - с цели 18. Но по-важното е, че тук виждаме профила на новото поколение предприемачи", коментира Иван Соколов, главен директор на Международен панаир-Пловдив.

В рамките на 17 конкурса бъдещите мениджъри демонстрират как управляват своите предприятия. Част от тях са свързани с нови направления - пластична и козметична хирургия, услуги за развлечения и отдих, електронна търговия. Други работят в традиционни сектори като финанси, пиар, реклама, туризъм, организация на събития, спорт, търговия, фотография, производство и пласмент на храни и напитки, строителство и озеленяване. Има дори тренировъчна данъчна агенция на студенти в ЕВУИМ (Европейското висше училище по икономика и мениджмънт). Като ис

тински ревизори те проверяват фирмите изложители и ги запознават с промените в законите.

28pl4006-1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони