На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Ремонтират зоопарка във Варна с 1,2 млн. лв.

Община Варна ще обнови градския зоопарк по проект на стойност 1,2 млн. лв., осигурени чрез заем от Регионалния фонд за градско развитие“ (РФГР). Договор за това подписаха кметът Иван Портних и ръководителят на фонда Мартин Заимов. Със средствата ще бъдат обновени входната зона, секторите за хищници и маймуни и ще бъдат изградени кът за отдих с детска площадка и павилион за сувенири.

„Зоологическата градина се намира в историческото ядро на Морската градина и условията в нея трябва да бъдат на нужното ниво. Благодаря на екипа на зоопарка и на ръководството на фонда. С него вече имаме една добра съвместна история – пример е Юнашкият салон, който преди години тънеше в разруха, а днес е център за провеждане на много събития“, заяви кметът. Той добави, че общината преговаря с РФГР и за реализацията на проекти за обновяване на спортната база в града и строежа на голям паркинг към Двореца на културата и спорта. „В България има учудващо много зоокътове, но повечето са занемарени. Приветствам Варна за реализацията на този проект, защото модерният вид предполага много по-голяма грижа за животните“, заяви Мартин Заимов.

Той уточни, че общината е първата в страната, която получава одобрение от фонда за ремонт на зоопарк. Годишно през него минават над 150 000 посетители, като всяка година броят им расте с около 10 000 души. Варненската зоологическа градина е създадена през 1961 г. и в момента в нея се полагат грижи за близо 400 животни от над 60 вида.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.