Ремонтират СУ-25 за 41, а не за 310 млн. лв.

На щурмовите самолети СУ-25 родните ВВС ще разчитат още дълго време

Министерство на отбраната (МО) е изпратило на 25 октомври писмо до новинарския сайт “Дневник” след статия със заглавие “Български Су-25 ще бъдат ремонтирани за 310 млн. лв след обява за 41 млн. лв.” Тъй като редакцията не го е публикувала, военното ведомство го изпрати на всички медии.

“В отговор на статия в новинарския сайт “Дневник”, озаглавена “Български Су-25 ще бъдат ремонтирани за 310 млн. лв. след обява за 41 млн. лв.” заявяваме, че информацията не отговаря на истината”, се сочи в писмото.

Подчертава се, че щурмовите самолети Су-25 е възможно да бъдат ремонтирани, но не за 310 млн. лв с ДДС, а за 41 млн. лв. без ДДС. “Ако кабинетът реши, сумата по рамковото споразумение може да нарасне до 82,5 млн. лв. без ДДС. Но само ако правителството реши! Процедурата за ремонта на самолетите е по договаряне. Според проучване на експерти от ВВС единствено заводи в Беларус и Русия могат да извършват такива ремонти. Затова са поканени и представители на двете страни. Оферта е подала само една – беларуският авиоремонтен завод “558”. Така че сумата от 310 млн. лв., която се появява в публикацията на “Дневник”, изобщо не е договаряна”, се заключава в отговора на МО.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България