Ремонтите по АМ "Струма" приключват предсрочно

Ремонтите по АМ "Струма" приключват предсрочно. Фирмата, която укрепва повредения след пожара през лятото мост край Дупница, обещава да приключи с ремонтните дейности месец по-рано от предвиденото и за студентския празник - 8 декември, движението по магистралата да бъде възстановено. В неделя, също предсрочно, приключва и другият ремонт на магистралата в района на 46-и километър край радомирското село Долна Диканя, съобщи БНТ.

Трети месец движението по магистрала "Струма" край Дупница е затруднено, след като на 16 август пожар повреди конструкцията на моста и двете платна в посока Кулата бяха затворени. Ремонтът започна в края на октомври, а повечето от повредените носещи колони на съоръжението вече са готови.

"Всяка колона е увредена в различна степен и съответно са взети различни мерки. 5,00 На някои се налага само туркретиране на бетоново покритие, на други, както тази, която в момента е подпряна със скелето, се налага нов бетонов кожух и възстановяване на сечението на носещите елементи", обясн инж. Момчил Алексиев, зам.-изп. директор на фирмата-изпълнител.

Крайният срок за приключване на ремонта е 4 януари, но от фирмата-изпълнител обещават да приключат дейностите още в началото на декември.

"Правим всичко възможно да е възможно най-кратко спирането на движението, защото движението е много интензивно по магистралата и стават големи опашки", добави Алексиев.

Прогнозната стойност на проекта е един милион и осемстотин хиляди лева. От Пътната агенция ще търсят тези средства от собственика на депото за вторични суровини по съдебен път.

Коментари

Задължително поле