Ремонтът на виадукта при 20-и км на магистрала „Тракия“ приключи три дни предсрочно

Снимки: АПИ

Пускат движението днес около 16.30 ч.

Ремонтът на платното за Пловдив на виадукта при 20-и километър на АМ „Тракия“ приключи три дни предсрочно. Движението ще бъде пуснато днес около 16.30 ч., с което се улеснява пътуването през предстоящите почивни дни, съобщават от АПИ.

Пътноподдържащото дружество „Автомагистрали“ ЕАД работи изключително мобилизирано, за да може ремонтните дейности да завършат колкото се може по-бързо и да не се затруднява движението в активния летен сезон.

На виадукта при 20-ти км, с дължина 400 м, са извършени ремонтно-възстановителни дейности по връхната конструкция - пътна плоча и греди. Съоръжението е с нова хидроизолация, асфалтова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова шумяща маркировка. Ремонтът на долното строене на виадукта ще продължи, без това да пречи на трафика.

Ремонтът на съоръженията при 13-ти км, с дължина 254 м, и при 15-ти км - 322 м, завършва в началото на следващата седмица. За улеснение на движението в петък и събота има две ленти за Бургас и една за София, а в края на уикенда лентите съответно ще са две за София и една за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, съветват от пътната агенция.

Коментари

Задължително поле