Репортерът на „Труд“ Диляна Гайтанджиева за ужаса в Алепо: Пропагандата е по-голяма от реалния конфликт

Единственият български журналист, който беше в Алепо в дните на обсада - специалният пратеник на "Труд" Диляна Гайтанджиева, разказа в предаването "Денят на живо" на Канал 3, че е била шокирана от количеството българско оръжие, което се използва от т.нар. умерена опозиция.

То се изнася от наши оръжейни фирми с лиценз за Катар или Саудитска Арабия и след това по нелегални канали достига до терористите.

По време на престоя си екипът на Гайтанджиева беше атакуван от българска ракета „Град“. В предаването беше показан и репортаж, в който репортерът на „Труд“ отива в стар склад за оръжия и там намира само българско снаряжение.

„Срещахме се с цивилни, които все още не излизаха от северна част на града. На въпрос, защо все още не са се спасили и рискуват живота на децата си, те отговориха, че многократно са се опитвали да избягат, но всеки път са ги обстрелвали“, заяви Гайтанджиева.

Гайтанджиева разказа още, че лекарите в Алепо, са отказвали да поставят упойка при спасяването на цивилните, за сметка на бунтовниците. В случай на нужда от животоспасяваща интервенция за цивилен, той е бил буквално изхвърлян от медицинското заведение.

Тя разказа, че лекарите в Алепо, са отказвали да поставят упойка при спасяването на цивилните, за сметка на бунтовниците. В случай на нужда от животоспасяваща интервенция за цивилен, той е бил буквално изхвърлян от медицинското заведение.

"Пропагандната война там е много по-силна от реалната", завърши репортерът на "Труд".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток