Рехабилитатор стана Дядо Коледа

Деца от Центъра за ранно детско развитие в Шумен, където специалисти им помагат да проходят и проговорят, бяха зарадвани от Дядо Коледа, в чиято роля влезе техен любим рехабилитатор. Кинезитерапевтът Ивайло Гогов влезе успешно в ролята на щедър белобрад старец, а здравният медиатор Фатме Ахмедова се изяви като Снежанка.

trsh2112-8a

За да получат желаните дарове в четвъртък на коледното тържество, малчуганите трябваше да отговорят дали са били послушни и изпълнявали ли са упражненията, зададени от рехабилитатори, логопеди, специални педагози и психолози в центъра. Най-артистичните се изявиха на импровизираната сцена, пяха и рецитираха, после за всички имаше лакомства.

От услугите на Центъра за ранно детско развитие в Шумен се възползват 64 деца - от бебета до 7-годишни. Родителите и семействата също получават подкрепа и съвети от специалистите. Общо през годината близо 100 семейства от община Шумен са ползвали безплатно услугите „Ранна интервенция на уврежданията“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа“. Центърът функционира по общински проект, финансиран с 365 хил.лв. евросредства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони