Рецидивист избяга в чужбина, докато чака процес за нападение над момче

30-годишен мъж от варненското с. Каменар ще бъде съден задочно, след като нарушил наложената му мярка за неотклонение "подписка" и избягал в чужбина. Емил Д. е обвинен, че в условията на опасен рецидив е направил опит да отнеме със сила мобилен телефон от 16-годишен ученик, съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

Отсъствието на подсъдимия било установено на първото разпоредително заседание по делото. Магистратите постановили мъжът да бъде задържан под стража и го обявили за общодържавно издирване. На второто заседание станало ясно, че през октомври миналата година апашът е напуснал България през ГКПП Дунав мост.

Нападението срещу 16-годишното момче Емил извършил на 14 януари 2018 г. в центъра на Варна. Първо опитал да заговори ученика, който пазарувал в кварталния магазин, а после го последвал и се вмъкнал след него през входната врата на дома му. Поискал от тийнейджъра да му даде мобилния си телефон под предлог, че трябва да се обади на познат. След като получил отказ, опитал със сила да отнеме чуждата вещ, като отправил и оферта за секс към момчето. То успяло да отблъсне нападателя и веднага разказало на родителите си за преживяното. След сигнал в полицията грабителят бил заловен.

Той е с начално образование, не работи и е многократно осъждан. Престъплението извършил само 2 месеца, след като излязъл от затвора. За него Емил може да получи наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода. Варненският окръжен съд прецени, че делото ще се гледа по общия ред в отсъствието на подсъдимия. Следващото заседание е на 21 февруари.

Коментари

Задължително поле