Решават днес за ареста на Вълчо

Арабаджиев-син е обвинен за пране на пари, Интерпол още издирва родителите му Ветко и Маринела

При обиските бяха открити милиони в брой

Спецсъдът решава днес дали да пусне от ареста с по-лека мярка за неотклонение Вълчо Арабаджиев или да го остави зад решетките. Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви е подал молба мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека.

Вълчо беше задържан на 31 август при акцията в хотел “Маринела” и спецпрокуратурата го обвини в пране на пари. Разследващите влязоха и в други хотели и фирми, свързани с милионерското семейство и откриха 2,5 милиона евро и 10 млн. лв. в банкови касети и кутии от обувки. Арестувани бяха и две счетоводителки,занимавали се със сделки на фамилията.

В началото на септември спецсъдът реши да освободи 21-годишния Вълчо срещу 20 000 лв. гаранция, но апелативните спецмагистрати го върнаха обратно зад решетките само седмица по-късно. Според съдиите имало налице данни за участие на младежа в пране на пари от организираната престъпна група за данъчни престъпления и източване на ДДС чрез кухи фирми, за която са заподозрени родителите му. Магистратите приеха, че Вълчо е предполагал или знаел, че големите количества пари в брой, теглени и прибирани в банкови касети, са придобити от престъпна дейност.

Покрай съдебните заседания в първите дни на есента адвокат Илиян Василев, нает за защитата на Вълчо, обяви, че до дни майката и бащата на младежа ще се върнат в България – чакали само да намалеят опашките от гастарбайтери по граничните пунктове. Нищо такова не се случи. Интерпол продължава да издирва Ветко и Маринела с червена бюлетина. Снимките им обаче не са публикувани в сайта на международната полицейска организация, тъй като се предполага, че двамата не ходят въоръжени и много опасни. Последният им известен адрес е луксозната им къща във френския град Сен Тропе.

Коментари

Задължително поле