Риба от пластмасови бутилки в Бургас

Огромна риба от пластмасови бутилки ще "изплува" до сърф базата в Морската градина на Бургас на 31 май. Това ще се случи по време на фестивала "Рециклирай с фантазия", организиран от Община Бургас. Арт инсталацията с размери 8 на 10 м. е дело на бургаския творец и председател на Дружеството на художниците в града - Добрин Вътев.

Организаторите обявиха, че събират още пластмасови бутилки и призоваха който желае да допринесе за декорацията на "рибата", да се включи в кампанията "Дни без пластмасови бутилки", като събере пластмасови бутилки и ги занесе в най-близкия мобилен пункт за разделно събиране. Фестивалът "Рециклирай с фантазия" на 31 май и 1 юни 2019 г. обхваща събития на различни места в Бургас - остров Света Анастасия, експоцентър "Флора", Културен център "Морско казино", Морската градина и други.

В програмата са включени множество информационни кампании, демонстрации, арт работилници и игри за деца, елитна изложба на автори с творби от рециклирани материали, поставяне на арт инсталации, насърчаващи разделното събиране, ревю с дизайнерски рокли от рециклирани материали и хаус парти.

Област за прикачени файлове

Коментари

Задължително поле