Ринго Стар издаде албум благодарение на Zoom

Ринго Стар продължава да пише нови песни.

И Пол Маккартни се включи в проекта  

Барабанистът работи в  домашното си студио

Барабанистът на легендарната група "Бийтълс" - Ринго Стар, записа ново EP, докато беше в Лос Анджелис, където се премести преди много години от родния си Ливърпул, а след това и от Лондон. Миниалбумът е записан в домашното студио на 80-годишния Ринго в периода април-октомври 2020 г., благодарение на връзката с колеги в Zoom (онлайн платформи за работа, заради социална дистанция и коронавируса) - която 80-годишният Ринго Стар ентусиазирано овладя по време на пандемията. Всеки музикант пееше и свиреше у дома, а след това изпращаше саундтраци до Стар и продуцента на изданието. Дори и с дългогодишния си приятел и колега от "Бийтълс" - Пол Макартни, който също участва в записа, Ринго комуникира точно по този начин - чрез Zoom.

Резултатът е прекрасен - нов мини-албум от пет песни, наречен "In Zoom". А основният му хит "Here's To Te Night" е записан от особено звезден екип: самият Ринго, сър Пол, Лени Кравиц, Шерил Кроу и Дейв Грол. Парчето е написано от Даян Уорън. И всички те пеят заедно, на няколко гласа.

"Когато Даян ми показа тази песен, веднага се влюбих в нейното настроение. Това е парчето, която всеки би поискал да запее. Страхотно е, че толкова много велики музиканти се присъединиха към мен, докато работех по него!" - казва самият Ринго Стар за първия сингъл.

Музикантът допълва още, че продължава да пише нови песни и пояснява, че "е в разгара на работата по втория си мини-албум" и това "го подкрепя много".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес