Робин Райт - от гореща екранна лъвица до режисьор на „Земя“ (ВИДЕО)

Разкошната Робин Райт извървя пътя от гореща екранна лъвица до режисьор на сериозно кино и сега ни кани на поразяващо пътешествие с пълнометражния си режисьорски дебют “Земя“, който тръгва в българските салони от този петък. Това е една история за борба и оцеляване във всеки един смисъл на думата и филм за надежда, издръжливост и необходимостта от връзка между хората.

Филмът разказва за жена на име Иди Холцер, която след като преживява ужасяваща лична трагедия, търси нов смисъл на живота си сред великолепната, но непрощаваща дива природа на Скалистите планини – история за борба и оцеляване във всеки един смисъл на думата и история за надежда, издръжливост и необходимостта от връзка между хората. 

 

Силното въздействие на Земя се крие най-вече в мистерията и неяснотата около трагедията, разбила живота на Иди. За този подход към разказа Райт черпи вдъхновение от някои от най-любимите ѝ филми, сред които са Райски дни на Терънс Малик и Скафандърът и пеперудата на Джулина Шнабел.

Райт споделя: Обичам филми, в които зрителят споделя субективните изживявания на героите без задължително да знае какво точно се е случило в тяхното минало. Иди иска да изтрие предишното си аз и да започне отначало. Тя изгражда отново себе си, започвайки нов живот в планината и ние изживяваме това с нея.

Филм за изцелението и трансцендентната сила на човешкия дух и доброта, Земя поставя въпроса колко далеч бихте отишли, за да се почувствате отново живи?

 

 

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино