Роджър Федерер: Освиркванията нямат място в тениса

Световният номер 3 Роджър Федерер защити Александър Зверев след поражението си от него на заключителния турнир на АТП в Лондон.

Германецът се наложи със 7:5, 7:6 (5) над швейцареца, като записа трета победа от шест двубоя срещу Федерер и си гарантира финал срещу Новак Джокович.

Във втория сет на мача Федерер водеше с 4:3 гейма, когато топка изпадна от ръката на едно от децата. Момчето понечи да я догони, а Зверев реши да спре играта.

Това не се понрави на публиката, която започна да освирква германеца. Когато точката бе преиграна Зверев заби ас на корта в "О2 Арена". Няколко точки по-късно той победи 37-годишния тенисист с воле, но въпреки успеха му на корта се чуха освирквания от публиката.

"Разбирам объркването. Това са непредвидени обстоятелства за нас. Освиркванията не ги харесвам. Виждаме ги в други спортове, но в тениса не е така. Така че когато се случи това при нас, ние го приемаме много лично. Такива неща се случват, а Саша не го заслужава. Той ми се извини на мрежата, а аз му казах: "Приятел, млъкни. Не е нужно да ми се извиняваш. Поздравления за чудесния мач и турнир, който правиш", коментира Роджър Федерер.

Зверев пък стана първият германец, който достига финала след Борис Бекер през 1996-а година.

"Малко съм тъжен от реакцията на публиката и всички освирквания. Всичко беше много емоционално. Аз се прибрах в съблекалнята и се почувствах странно. Не искам да ви лъжа, трябваше да остана за малко насаме", сподели 21-годишният Зверев.

Коментари

Задължително поле