Родители от Търново протестираха срещу насилието в детските градини и училищата

Десетки майки и татковци се събраха в събота по обяд пред паметника „Майка България“ във Велико Търново, за да изразят възмущение и несъгласие срещу насилието в детските градини и училищата. Старата столица е поредният областен град в България, където Националният инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система организира протест.

Родителите продължават да искат за въвеждане на видеонаблюдение в детските и учебни заведения. Васил Николов, председател на инициативния комитет изрази несъгласието си с решението на МОН да не се монтират камери и направи коментар, че вероятно педагозите искат да скрият нещо.

Недоволните родители настояват депутатите да вземат отношение по внесените през септември миналата година 14 предложения в парламента за превенция на насилието в образователната система. Сред предложенията са директорите на детски градини, ясли и училища да се явяват на конкурс на всеки четири години, да се повишави заплащането на учителите, да бъде намален броят на децата в групите в детските градини, ранно пенсиониране за учителите и др.

снимка-Веселина Ангелова

Коментари

Задължително поле