Интензивен трафик по магистрала „Струма“ и пътя Е-79 към Гърция

Хиляди любители на народния фолклор се събраха в Жеравна

Загинал и десетки ранени при катастрофа на автобус в Русия

17 мъртви щъркела са открити до електропроводи край бургаско село

Прокуратурата повдигна три обвинения на Мартин Трифонов Може да получи 30 години затвор или доживотен

Нинова: Героите от Илинденско-Преображенското въстание показаха силата на българския национален дух

Румен Петков на Петрова нива: Илинденско-Преображенското въстание е неразделна част от българската история

Доброволци обновяват едно от най-големите български села

Евакуираха 400 пътници при авария на ферибот край Испания

Жан-Клод Юнкер ще се подложи на спешна операция

Полицаи задържаха въоръжен помориец след тричасови преговори Мъжът извадил пистолет при семеен скандал

Съд в САЩ издаде заповед за изземването на иранския танкер в Гибралтар

Клиент застреля келнер в парижки ресторант заради забавена поръчка

„Златният Орфей” тръгва догодина Община Несебър възражда традиционния фестивал на Слънчев бряг

Хутите атакуваха газово находище в Саудитска Арабия

Ротарианци от Търново и дистрикт гуверньорът Митко Минев посетиха Парламента

Членове на Ротари клуб – Велико Търново, и дистрикт гуверньорът на Дистрикт 2482 – България – Митко Минев, бяха на посещение в Народното събрание. Визитата беше по покана на депутата Станислав Стоянов, паст президент и член на клуба в старата столица.

Групата от над 35 човека се запозна с историята на сградата, в която заседават народните избраници, разходи се из кулоарите и имаше възможност да наблюдава парламентарно заседание.

Програмата продължи със среща между Стоянов и народната представителка от В. Търново Станислава Стоянова, в която се включиха и Митко Полихронов – депутат и член на Ротари клуб „Аида“ в Хасково, както и ротарианци от региона.

Заради динамичния дневен ред на парламентарното заседание, в срещата не успяха да се включат председателят на НС Цвета Караянчева и нейните заместници.

Целите и основните приоритети на Дистрикт 2482 – България, представи ДГ Митко Минев. Той припомни, че хуманитарната неправителствена организация обединява 89 клуба в страната, чиито членове са посветили своята дейност на безкористна служба на обществото. Минев посочи, че една от главните насоки в Дистрикта ще е утвърждаването на приятелството като изначална ценност на Ротари обществото, следвайки мотото на Ротари Интернешънъл за годината „Ротари свързва света“.

Идеята за това посещение следва целите на РК – Велико Търново, за активен клубен живот, каза Станислав Стоянов. В Парламента често се организират подобни срещи и затова реших да поканя приятелите ротарианци от Велико Търново, посочи той.

Стоянов допълни, че въпреки ангажиментите си като депутат ще продължи да бъде активен член на клуба във Велико Търново и ще участва във всички негови проекти.

На срещата депутатите получиха като подарък алманах – презентация на всички Ротари клубове в България, бяха им връчени флагове на Дистрикта и РК – Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.