Ротарианци от 4 континента на Световното по тенис в Албена

Тенисисти от 4 континента участват в 12-ото Световно първенство по тенис на корт на Ротари Интернешънъл, което ще се проведе за първи път в България. Домакин на турнира, който започна в неделя и ще продължи до 27 август е ваканционно селище Албена, съобщиха от пресслужбата на курорта.

За отличията на планетата ще спорят тенисти от Парагвай, Съединените щати, Италия, Великобритания, Румъния, Турция, Унгария, Хърватска, Естония и България. Страната ни ще бъде представена от 29 ротарианци, които са на „ти“ с форхенда и бекхенда на клей.

Заключителните срещи ще се проведат на 27 август от 9 до 13 часа. Близо 200 са общо участниците в световния шампионат по тенис на ротарианците.

Председател на организационния комитет е Атанас Атанасов. Той посочи, че 1 200 000 са ротарианците по света. Сред тях има много тенисисти, които са обединени в клуба по интереси International Tennis Fellowship of Rotarians. В началото на годината кандидатурата на родния ни курорт бе представена и получи най-много гласове в борда на директорите на Ротари Интернешенъл в Джорджия, Съединените щати, а това е голямо признание за страната ни, припомни Атанасов  преди старта на големия спортен форум.

Коментари

Задължително поле