Ротердам вдига уникален стадион с апартаменти

„Екселсиор“ притежава един от най-малките стадиони в нидерландския футбол. Невиждана по света идея може да изстреля в друга орбита клуба, който е във втора лига.
Стадионът на отбора се нарича „Ван Донге енд Де Роо“. На него играе и женският тим „Екселсиор“ (Балендрехт). И докато градската управа планира да помогне на гранда „Фейенорд“ да разшири своя „Де Куип“, малкият тим реши да смае всички. На напълно обновената арена трябва да има четири блока, наподобяващи кули, с апартаменти, от които да се гледат мачове. С тази идея „Екселсиор“ планира да изкара огромни пари от наеми, въпреки че не притежава сериозна фенска маса. Капацитетът на седалките няма да бъде сериозно увеличен – от 4000 на 6500 места. За целта клубът нае най-известната архитектурна компания в града „Модершейм Моонер Архитектс“, която се захвана с проекта.
Всяка от кулите ще е висока не повече от 50 метра, за да бъде гледката към терена възможно най-добра. Ще се предлагат 400 апартамента с различна квадратура. Освен това в комплекса ще има медицински център, фитнес и различни магазини. Тъй като в близост се намира университет, то ще бъде направена топла връзка между него и трибуните. На този етап всичко е на фаза „идея“, но ръководството на „Екселсиор“ се надява планът да стартира през 2022 година.

Коментари

Задължително поле