Румен Радев: Премиерът Борисов се пошегува несполучливо с армията

Снимки: Цветан Томчев.

Нали трябваше корабите и бойните машини се движат в пакет с изтребителите, попита президентът

Има пълна неяснота по отношение на финансирането на другите два проекта за модернизация на армията след финансовото приключение, в което ни вкараха политиците, по отношение на изтребителя. Това каза президентът Румен Радев след представянето на „Анализ на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2018 г.“ от началника на отбраната ген. Андрей Боцев.

Нали трябваше да се движат заедно, в пакет, попита президентът. Предизвикателствата остават модернизацията и развитието на съвременни отбранителни способности. Въпреки трудностите има множество проведени, и то успешно, учения. Имаме усвояване на нови видове подготовки, допълни Радев.

Намирам думите на премиера Бойко Борисов за несполучлива шега, коментира президента думите на премиера отпреди дни, че ВВС е напълнена с "транспортна техника" за милиарди , която става само "за бягане - да се изнесе Генералният щаб и всички управляващи при война".

Българската войска много пъти е спасявала българската държава, докато политици неведнъж са я проваляли. Ако офицерите днес нямат самочувствието да възразят на това оскърбление, то е защото от години са били поставяни в унизително положение от политиците. Дори съвсем неотдавна когато генералите стояха прави на Министерски съвет седналите министри гласуваха парите им. Надявам се премиерът да пази приятни спомени от стотиците часове на борда на военнотранспортните хеликоптери и самолети, заяви Румен Радев.

Странно е защо Министерството на външните работи ме търси за съгласуване на преписана позиция за Венецуела и не ме търси по важни въпроси, които касаят нашите национални интереси, коментира още държавният глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика